Toote kasutustingimused.
Grillplanku valides veendu, et see oleks kemikaalidega töötlemata naturaalne puit. Food on Wood grillplangud on valmistatud valitud toorainest ning sobilikud grillimiseks.
- Eemalda pakendilt kile.
- Leota grillplanku vees minimaalselt 30 minutit. See niisutab puitu ning ei lase plangul põlema minna. Anumaks sobib näiteks ahjupann või vaagen. Et plank vee peale ei tõuseks, aseta vett täis klaas või pott plangule.
- Puidu aroomide rõhutamiseks võib veele lisada supilusikatäie soola või üks klaas valget veini, õunamahla või õlut.
- Aseta leotatud plank eelnevalt soendatud grillile ning kuumuta 2-3 minutit. Seejärel keera plank ümber ning kuumuta jällegi 2-3 minutit. Eelkuumutamine aitab kaasa suitsu tekkele ning hävitab ka kõik bakterid, mis plangu pinnale leotades või tõstes võisid sattuda. Plangule võib pritsida oliiviõli, et toit ei jääks kinni. Seejärel on plank valmis küpsetamiseks.
- Aseta toit plangule, sule kaas (jälgi, et õhuavad oleksid avatud) ja küpseta kuni valmimiseni, olenevalt toidust 25 – 180 minutit. Ava grilli kaant nii vähe kui võimalik, et säilitada ühtlane temperatuur ja maksimaalne suitsusus.
- ETTEVAATUST! Plank võib põlema minna! Planku peab eelnevalt leotama ning hoia veeprits käepärast, et vajadusel leeke kustutada.
- Täiusliku elamuse saavutamiseks serveeri toit otse plangult. Aseta plank ettevaatlikult pannile või vaagnale, puit püsib kuum pikka aega! Kasuta kuumaaluseid.
S suuruse plangu võib ka otse taldrikule asetada. - Peale kasutamist põleta puit lõkkes või kaminas.
Grillwrapidega ehk grillpaberiga saab tervislikult küpsetada nii kala, liha, krevette, kui ka köögivilju jne. Grillwrape võib kasutada grillil küpsetamiseks ja ka ahjus küpsetamiseks.
- Eemalda pakendilt kile.
- Leota grillwrape vees minimaalselt 10 - 20 minutit. See niisutab puitu ning ei lase wrapil põlema minna. Anumaks sobib näiteks ahjupann või vaagen. Et wrapid vee peale ei tõuseks, aseta vett täis klaas või pott wrapile.
- Puidu aroomide rõhutamiseks võib veele lisada supilusikatäie soola või üks klaas valget veini, õunamahla või õlut.
- Valmista ette sobiv arv fooliumist ribasid.
- Aseta toit leotatud wrapi keskele piki puidusüüd.
- Keera wrap ümber toidu ja seo fooliumi ribaga kinni.
- Aseta wrap grillile, sule kaas (jälgi, et õhuavad oleksid avatud) ja küpseta kuni valmimiseni, olenevalt toidust 20 – 30 minutit. Ava grilli kaant nii vähe kui võimalik, et säilitada ühtlane temperatuur ja maksimaalne suitsusus.
- ETTEVAATUST! Wrap võib põlema minna! Wrapi peab eelnevalt leotama ning hoia veeprits käepärast, et vajadusel leeke kustutada.
- Täiusliku elamuse saavutamiseks serveeri toit koos wrapiga otse taldrikule.
- Peale kasutamist põleta wrap lõkkes või kaminas.